2011. április 9., szombat

Több busz, kisebb tumultus

BAON.HU A kamionforgalom kitiltása, az ivóvízellátás, belvíz, közvilágítás, illegális szemétlerakók, zsúfolt buszok, illetve a rendezési terv módosításának problémája foglalkoztatja a Haleszban élőket. Kérdéseiket egy csütörtöki lakossági fórumon tehették fel a körzet önkormányzati képviselőjének.


Kiskunfélegyháza külterületén, Haleszban régóta problémát jelent, hogy a vágóhídra tartó kamionok hosszú sorban várakoznak a bejutásra a haleszi szervizúton. A hatalmas járművek tönkretették az utat, melyen elsősorban kerékpárosok közlekednek, már több baleset is történt. Nem beszélve a sok szemétről, amit maguk után hagynak a sofőrök.

A helyiek többször kérték már, hogy tiltsák ki innen a teherautókat, Ván Jenő önkormányzati képviselő is interpellált ez ügyben, eddig azonban nem történt semmi. A képviselő a fórumon elmondta, nem hagyja megoldatlanul az ügyet, továbbra is szorgalmazza, hogy a kamionok a vágóhíd szomszédságában a laktanya területén várakozzanak.

A fórumon az ivóvízhálózat kiépítése is szóba került, ám erre még várniuk kell a halesziaknak – tette hozzá a városatya. Az erre létrehozott konzorcium ugyanis idén pályázik uniós forrásokra.

A külterület villamoshálózatának fejlesztésével kapcsolatban elhangzott, hogy baleset megelőzés miat, több helyen, főként kereszteződésekben és buszmegállóknál szükséges lenne a közvilágítás megvalósítása. Ván Jenő beszámolt arról is, hogy a haleszi diákok levélben keresték meg, mert nagyon zsúfoltak a buszok, alig férnek fel rá. Állítólag, volt aki rosszul lett a tumultusban. A képviselő az önkormányzattól kért segítséget az ügyben.

A város rendezési tervének módosítása is sokakat késztett hozzászólásra. A hobbikertek tulajdonosai ugyanis kezdeményezték, hogy Haleszt nyilvánítsák belterületté, elsősorban azért, hogy ott is lehessen családi házakat építeni. Ám ez a módosítás komoly közműberuházásokat vonna maga után, melyre egyelőre nincs pénze a városnak. Ugyanakkor a jelenlegi telkek is kicsik erre a célra. Nem beszélve arról, hogy az állattartási rendeletet is módosítani kellene, amely komolyan érintené a közeli tanyákon élőket. A fórum résztvevői nem támogatták a rendezési terv módosítását, de erről a képviselő-testület hoz végleges döntést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése