2011. április 29., péntek

Bács-megyei Jobbik figyelő I. - Kiskunfélegyháza

Az EH újonnan induló és hetente jelentkező rovatában annak járunk majd utána, vajon hogy működnek a nagyobb Bács-Kiskun megyei településeken a Jobbik helyi szerveződései, milyen arculatúak ezek ezek az alapszervezetek és hogy hoz-e tevékenységük bárminemű változást az adott települések életében. Az összeállítás készítésekor annak eredünk majd nyomába, hogy valóban van-e értelme a Jobbik munkájának, mi több, hogy folytat-e egyáltalán érdemi munkát a Jobbik helyi szinten megyénkben. Végezetül, úgy véljük, ez alapján már sok minden megállapítható majd az ellenzéki párterő országos működését illetően is. 


Olvasgatva a Jobbik kiskunfélegyházi alapszervezetének weblapját, az embernek már-már az a benyomása is támadhatna, hogy a párt helyi prominensei és aktivistái hasznos és érdemi munkát végeznek a városban. A honlapon látni, hogy komolyan veszik a szerkesztését - a probléma legfeljebb az, hogy a weblap az ország összes többi Jobbik weboldalával együtt egyetlen központi szerverről fut és a feltöltött anyagok egy része valójában a központi és a többi alapszervezet lapján is szerepel. 

Forrás: kiskunfelegyhaza.jobbik.hu


Ezen információk ismeretében még tüzetesebben átböngészve a www.kiskunfelegyhaza.jobbik.hu-t megállapítható, hogy a félegyházi alapszervezet nem sok igazán jelentős dolgot tett a városért az elmúlt időszakban. Olyasmiről olvashatunk, mint pl. lakossági fórum Pörzse Sándorral tavaly szeptemberben, feljelentéstétel a város FIDESZ-es, MSZP-s és SZDSZ-es vezetője ellen októberben (amit nem szeretnénk kommentálni), illetve az évente megrendezésre kerülő fagyűjtés "rászorulóknak" novemberben, amely, bármennyire is nemes legyen a szándék, valójában politikai látszatesemény, hiszen évente egyszer kerül megrendezésre és akkor sem feltétlenül a leginkább rászorulók (mondjuk a cigányok) jutnak fához ily módon. 

De ezeknél is sokkal aggasztóbbnak tartjuk az olyan eseményeket, mint pl. a kitörés napjának látványos megünneplését idén februárban vagy a széles körben joggal csak "zsebnáciként" emlegetett Ifj. Tompó lászló  március végi "irodalomtörténészelőadását "Cionista médiacenzúra Magyarországon" címmel, amelyeken a Jobbik korifeusai és véleménycsinálói hirdetik szélsőséges, idejétmúlt vagy hamis nézeteiket.

Problematikusnak tartjuk továbbá, hogy bár a várost elárasztják a Jobbikos matricák, plakátok, hirdetmények, a Félegyházát érintő érdemi kérdésekben a Jobbik messze nem tett eleget az elmúlt időszakban. A városi kórház, a Ganz-RÖK elbocsátott dolgozóinak, illetve a vágóhíd körüli tarthatatlan állapotok ügyét már csak kénytelenségből is felvállalták, hiszen a többi ellenzéki párt is tüntetett, így ők sem maradhattak ki.

Forrás: vonagabor.hu


Ellenben ezeken túl csak keresztavatásokról, tavaszi napélyegyenlőség-ünnepekről olvashatunk a holnapjukon, s semmilyen koncepcióval nem találkozunk a település valódi, reális helyzetét és a körülmények javítását illetőleg (pedig az önkormányzati választásokon októberben még radikális változásokat ígértek ). Ha mégis, csak utcanév-átnevezésekről esik szó - a Károlyi Mihály utca Vitéz Nagybányai Horthy Miklós (sic!) utcává való átnevezésének kérelméről, és a település köztéri szemeteseinek űrtartalmáról.


Forrás: kis-kunsag.hu

A legújabb információk szerint pedig a Jobbik megyei érdekegyeztetést kezdeményezett ugyan a mezőgadaságot érintő ügyekben - ám ez valójában csak felületes vitafórum volt, ahol a diskurzus csupán általánosságokról folyt, valamint itt hirdették meg április 30-i tiszaalpári "hagyományörző" táborukat.

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy Kollár László, a helyi alapszervezet vezetője által irányított félegyházi Jobbik - mondhatni - sejt nem végez érdemi munkát a rábízott település érdekében, csupán saját bázisát igyekszik megalapozni helyi szinten politikai áleseményekkel és szélsőséges nézeteket hirdető programokkal.

Sajnálatos módon, mint azt majd látni fogjuk, megyénkben nem egyedüliként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése