2011. január 12., szerda

Kapus-támadás: A hír igaz! Az összevert orvos megerősítette – Balla szerint, a hivatalban minden rendben van-FRISSÍTVE!

Kis-kunság.hu

Nem akarta nagy dobra verni, hogy féltékenységből nekiment a polgármester, de a Kis-kunságnak is megerősítette a Kapus-támadás hírét a Karácsony másnapján összevert orvos. Kedden nem tudtuk elérni Kapus Krisztián polgármestert, így az esettel kapcsolatban nem tehettük fel kérdéseinket a fideszes honatyának. Balla László alpolgármester szerint, a hírek nem befolyásolják a polgármesteri hivatal munkáját.

Az atv.hu január 10-i cikke szerint Kiskunfélegyháza polgármestere december 26-án megverte feleségének férfi ismerősét. Az érintetteket egész nap kerestük, hogy mondják el, igaz-e a hír, de sem Kapus Krisztiánt , sem Kapusné Dunás-Varga Ibolyát nem tudtuk elérni. A neve elhallgatását kérő orvos – a sértett fél – azonban azt mondta a Kis-kunságnak, hogy az atv.hu információi igazak, valóban megverte a polgármester, később pedig valaki, vagy valakik megkarcolták az autóját, kiszúrták annak gumijait, a házára pedig spray-vel azt írták: PEDO. A firkálás miatt bejelentést tervez az orvos. Értesüléseink szerint, egy Maradona becenevű 30-40 év közötti félegyházi férfit bujtottak fel azzal, hogy rongálja meg az orvos autóját. Úgy tudjuk, őt a rendőrség már ki is hallgatta.




Dr. Kása Zsuzsa, Kiskunfélegyháza önkormányzatának korábbi osztályvezetője is megerősítette mindazt, amit az atv.hu személyével kapcsolatban leírt. A polgármesteri hivatal művelődési osztályának vezetőjét azért rúgta ki a polgármester, mert azt hiszi, hogy az osztályvezető közreműködött abban, hogy a felesége elhagyta. Kása Zsuzsa érdeklődésünkre elmondta, november 4-én 14 óra körül sms-ből tudta meg, hogy munka nélkül maradt. Értesüléseink szerint, nem Kása Zsuzsa az egyetlen, akit Kapus személyes, vagy politikai okokból félreállított. Olyan szakembernek is ott kellett hagynia állását, akinek a munkáját térségben, sőt országos szinten is elismerték, ráadásul fontos szerepe volt abban, hogy jelentős uniós támogatásokat kapott térségünk az elmúlt években. Tudomásunk van továbbá olyan közkedvelt és szakmai tiszteletnek örvendő hivatalnokokról is, akik maguk döntöttek úgy, inkább elhagyják a városházát, de nem kérnek a Kapus-féle hivatalból.
 
Szerkesztőségünk birtokába került az az álnévvel küldött e-mail, amit december 30-án kaptak meg a kiskunfélegyházi képviselő-testület tagjai. Ebben az szerepel, hogy a polgármester földre teperte és fojtogatni kezdte az orvost, egy férfi azonban a segítségére sietett. A kiérkező rendőrök a férfit megbilincselték, és közölték vele, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt feljelentést tesznek ellene, ami később nem történt meg. Az orvos a sérüléséről látleletet vetetett, de feljelentést nem tett.
 
Az atv.hu szerette volna megkérdezni Kapus Krisztián véleményét, ő azonban elfoglaltságra hivatkozva szóban nem nyilatkozott. Sebestyén István, a cikk szerzője ezután kérdéseket küldött a polgármesternek, például azt, hogy valóban zaklatta-e telefonon a feleségét és az orvost. Kapus érdemben nem válaszolt, azt írta, hogy megtervezett politikai támadás része a rágalomhadjárat.

 
Megpróbáltunk utánajárni annak is, hogy a városházi képviselők hogyan vélekednek arról, hogy a csődhelyzet és a Ganz-Röck-ügy után ismét az országos médiában szerepel Kiskunfélegyháza. – Ezek a hírek nem befolyásolják a polgármesteri hivatal munkáját – mondta Balla László (Fidesz), Kiskunfélegyháza alpolgármestere a Kis-kunságnak. Az atv.hu cikke szerint a hivatalban példátlan szigor van, előfordult, hogy a késve érkezők zárt kaput találtak, a dohányzásra fordított időt pedig le kell dolgozniuk a cigarettázóknak – nevük elhallgatását kérő dolgozók nekünk is megerősítették ezeket az információkat. Balla László viszont hangsúlyozta, hogy neki ezekről senki nem panaszkodott. Dr. Garai István Levente (MSZP) országgyűlési képviselő szerint nem vet jó fényt a városra ez az eset, ezért örülne, ha rendeződne a helyzet. Az országgyűlési képviselő Kiskunfélegyháza érdekeire hivatkozva az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. A bántalmazásról szóló névtelen e-mailt ő is megkapta, de hivatalosan nem reagált rá, ezt azzal indokolta, hogy feljelentés nem történt az ügyben. Ernyes László (MSZP) nem kívánta kommentálni a híreket, azt azonban hangsúlyozta, hogy a közszereplőknek számítani kell arra, hogy reflektorfényben vannak, ezért minden lépésüket meg kell gondolni, és tetteikért vállalni kell a felelősséget.
 
Kollár László (Jobbik) azt szeretné, ha a polgármester tisztázná magát, és reméli, hogy nem igazak a hírek. Viszont, ha hiteles az információ, akkor a képviselő szerint, le kell vonni a konzekvenciákat. Kollár is megkapta azt az e-mailt, amiben a verekedésről írnak, válaszlevelet fogalmazott meg, melyben az információk pontosítását kérte, de választ nem kapott. Munkatársunknak elmondta, egyébként is vannak fontosabb teendőik, ezekben a napokban például tűzifával segítik a rászoruló családokat.
 
Réczi László és Ván Jenő (Civil Mozgalom) nem akart nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy ezt az érintettek sem tették meg.

 
Jankovszki Zoltán (Fidesz-KDNP) munkatársunktól tudta meg, hogy az atv.hu cikket közölt Kapus Krisztiánról. Annyit mondott, hogy a lejáratást nem tartja helyes lépésnek, és elhatárolódik a cikkben leírtaktól. Bense Zoltán (Fidesz-KDNP) úgy véli, nem szerencsés, hogy Gyenes Attila leváltását azzal indokolta a polgármester, hogy Gyenes lelkileg megfáradt. Bense emlékeztetett arra, hogy a frakció hivatalos véleménye eddig az volt, hogy belső ügyről van szó. Mester Ernő (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy először tájékozódni akar a cikkről, Dongó Józsefet (Fidesz-KDNP) nem értük el, Szamosi Endre (Fidesz-KDNP) és Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) pedig nem nyilatkozott.

Gyenes Attila (Fidesz-KDNP) fenntartja azt a nyilatkozatát, amit az atv.hu-nak adott leváltásáról. E szerint továbbra sem tudja, mi volt a személycsere valódi indoka. Mást nem kívánt hozzáfűzni a cikkhez.
 
Kerényi János, a Fidesz regionális politikai igazgatója szintén munkatársunktól értesült a cikkről, rögtön leszögezte, hogy magánügyről van szó, majd hozzátette, nem az ilyen dolgok változtatják meg az ország sorsát. Kerestük Ficsór Józsefet is, aki 20 évig volt Kiskunfélegyháza polgármestere, de nem kívánt nyilatkozni.
 
Kaptunk olyan információt is, hogy a fideszes képviselők között kezd eluralkodni a félelem attól, hogy Kapus Krisztián napvilágra került ügyei miatt vele együtt fognak elbukni. 

 
A kiskunfélegyházi közvéleményt hetek óta foglalkoztatja az eset – legalábbis ez derül ki a hírportálok hozzászólásaiból. A Hírös Indexen kedden jelent meg egy jegyzet, melyben nemcsak az ominózus verekedést, hanem a város nehéz helyzetét is elemzi a szerző. Oltyán József úgy összegezte az utóbbi 10 évet, hogy a városvezetés megoldó képessége gyakorlatilag nulla. A szerző az orvos megtámadásával kapcsolatban hozzáteszi, egy átlagember megúszhat egy ilyen esetet, polgármester viszont semmiképp. Az olvasók reagálásai között ilyet is lehet olvasni: „Félegyházán nem építő munka folyik, hanem egy ellentmondást nem tűrő, hatalomvàgyban szenvedő kisember pusztítása!! Szégyen hogy ilyen polgármestert nem lehet felmenteni munkája alól! ” A kiskunfélegyházi Trió Tv honlapján valaki azt írja: „Jó pár fórumot olvastam már mindenfelé, de erről az emberről én még sehol, semmi jót nem olvastam. Amióta megválasztották, azóta meg pláne. A saját politikai sírját ássa.”
 
A bántalmazott orvosról a hazipatika.com oldalon találtunk véleményeket, a fórumozók többsége elismerően ír szakmai tudásáról, úgy jellemzik, hogy emberséges, megértő, lelkiismeretes orvos:
Én 36 éves vagyok és szeptemberbe műtött agydaganattal ----------------------- idegsebész főorvos. A Főorvos Úr nagyon lelkiismeretesen végezte munkáját a műtétem nagyon jól sikerült mindenem ép maradt és teljes életet élek. Az idegsebészet ápolóival is meg voltam elégedve. A műtét súlya miatt viszonylag elég hosszú ideig feküdtem bent a kórházba de én mindennel elégedett vagyok. Én ezúttal szeretném meg köszöni a Főorvos Úr és az idegsebészet összes dolgozójának a munkáját. 
Boldog Új Évet kívánok!
Üdv: Piroska”
 
Egy másik vélemény:
"Én az idegsebészeti részlegen feküdtem, ---------------------- főorvos úr osztályán. Szerintem a főorvosúr nagyon jó szakember, emberséges és megértő, nyugodtan rábízhatja magát a beteg. A nővérek is segítőkészek, felkészültek. Nem jó dolog kórházba kerülni, de ha már elengedhetetlen, akkor ilyen helyre kerüljön az ember..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése