2011. január 11., kedd

Országos botrány kerekedik a verekedő polgármester ügyeiből?

Kis-kunság.hu

Kapus Krisztián – Fotó: K. L.

Féltékenysége miatt megverte felesége férfi ismerősét Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza újdonsült polgármestere, aki 2010 tavasza óta fideszes országgyűlési képviselő is egyben. Méghozzá Karácsony másnapján! - minderről hétfő délután óta az ATV internetes oldalán olvashatnak. A hír szerint a bántalmazásról névtelen e-mailt kaptak a képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói is, valószínűleg így került nyilvánosságra az eset, amit az érintett orvos sem tagadott az ATV újságírójának. A hír néhány óra leforgása alatt az egyik legismertebb hírkereső portál TOP 20 hírei közé küzdötte fel magát.

Az atv.hu főhírben hosszú cikket közölt január 10-én Kapus Krisztián polgármesterről, aki az internetes oldal információi szerint karácsonykor másnapján, december 26-án megverte felesége férfi ismerősét, egy betegei körében igen elismert orvost, aki ugyan neve elhallgatását kérte, de az esetet nem cáfolta – elismerte. A doktor a nyakán sérült meg. Az atv.hu úgy tudja, Kapus nem tudja feldolgozni azt, hogy felesége elhagyta és egy ideje szoros barátságot ápol a köztiszteletben álló orvossal. Ezért folyamodott erőszakhoz.

Itt még jóban voltak? Dr. Kása Zsuzsa és Kapus Krisztián – Fotó: S. B.


A hírportál azt is megemlíti, hogy a (választási győzelme után hivatali átszervezésbe kezdett) polgármester családi konfliktusainak a polgármester személyzeti döntéseire is erős kihatása van. Az oldalnak eljuttatott információk szerint a művelődési osztály vezetőjének azért kellett távoznia, mert Kapus meg volt győződve arról, hogy "közreműködött" abban, hogy felesége elhagyta. Dr. Kása Zsuzsa korábban jóban volt Kapussal és feleségével is, megesett, hogy együtt nyaraltak. Bár az osztályvezetőnek semmi köze nem volt ahhoz, hogy az asszony - aki szintén a művelődési osztályon dolgozott - elhagyta Kapust, a polgármester a választások után nem sokkal azzal állította falhoz, hogy amennyiben elintézi, hogy felesége visszajöjjön hozzá, akkor még menthető a pozíciója. A lehetetlen kérés után nem sokkal az osztályvezető SMS-ben kapta meg a felmondását, és gyakorlatilag egy óra alatt kellett távoznia a hivatalból. Dr. Kása Zsuzsa szintén nem kívánt nyilatkozni, de kirúgásának tényét megerősítette. 

Így mocskolták össze a doktor háza falát az ismeretlenek – Fotó : S. B. (HTC mobilkép)


A városi televízió munkatársai is felkeresték az orvost, aki beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen incidens, amely érte. Október, végén, november elején a ház előtt parkoló autójának gumiját szúrták ki, december 27-éről 28-ára virradóra pedig háza falát firkálták össze. Az eseményt figyelőkamera rögzítette, melynek felvételeit átadta a rendőrségnek. Ezeknek az eseményeknek kapcsán már feljelentést is tett. "Az természetesen nem bizonyítható, hogy az események szoros összefüggésben vannak egymással." - olvasható a félegyházitv.hu oldalán.
 
Az atv.hu ír a helyi fideszben kialakult feszültségekről is. Gyenes Attila leváltását említi, amit korábban részletesen tárgyalt lapunk is. (Mint ismert, a képviselő-testület döntése értelmében a gazdasági bizottságot Mester Ernő vezetheti.) Az ügyről megkérdezték Gyenest, aki az atv.hu-nak elmondta, nem tudja, mi volt az indok, de szerinte egy felügyelőbizottsági pozícióból is el akarja távolítani a polgármester.
 
A bántalmazásról szóló hírt olyan országos médiumok is átvették, mint például a Hírszerző és a HVG. A lapunkban is megírt rágalamzó sms-ről már beszámolt a Petőfi Népe is. A verekedős hír néhány óra leforgása alatt az egyik legismertebb hírkereső portál TOP 20 hírei közé küzdötte fel magát.
 
Az atv.hu úgy tudja, hogy a Fidesz felső vezetését is tájékoztatták az esetről, több forrásuk pedig azt mondta, hogy a visszajelzések szerint Kapus elkezdte kiírni magát a nagypolitikából.
 
Kapus Krisztiánt is megkereste az atv.hu újságírója, de a polgármester nem adott lehetőséget, hogy szóban tegye fel kérdéseit, az írásban elküldött 10 kérdésre pedig úgy reagált, hogy a rágalomhadjárat egy megtervezett politikai támadás része.
 
Nem ez az első alkalom, amikor Kapus Krisztiánról ír az atv.hu, 2009 januárjában az MSZP lemondásra szólította fel Kapust, aki akkor önkormányzati képviselőként és iskolaigazgatóként egy londoni kiránduláson Jasszer Arafat és Szaddam Huszein viaszmását karolta át, az erről készült fotó pedig felkerült az internetre.
 
(Az atv.hu hétfői cikkében leírtaknak mi is utánajárunk, megkeressük az érintetteket, és tájékoztatjuk Olvasóinkat a fejleményekről.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése