2011. május 2., hétfő

Az EH a "Tisztább közéletért" kampánya folytatódik

Az EH és más online médiumok, civil szervezetek korábban megkezdett már-már országos mozgalommá kiszélesedő "Tisztább közéletért" kampánya tovább folytatódik. A korábbiakban megszokottól eltérően ezúttal nem csak a politikus rokonok állami illetve önkormányzati, közpénzből történő alkalmazása iránt érdeklődünk, hanem arról is szeretnénk tudakozódni elektronikus úton a városi képviselő-testületekben és a Parlamentben helyet foglaló honatyáinktól (hiszen vizsgálódásunk során egyes esetekben akár az álláshalmozás gyanúja is felmerülhet), hogy milyen esetleges területeken rendelkeznek még pozícióval, illetve, hogy milyen programmal, cselekvési tervvel rendelkeznek, településük, választókörzetük, esetlegesen, ha országos szinten tevékenykednek, országos tekintetben.

Az eddigiek során kizárólag kiskunfélegyházi városatyákat és országgyűlési képviselőket kérdeztünk és feléjük tettük fel az önkormányzati, állami, civilszektorban illetve pártszervezetekben betöltött funkciójukra, illetve a programjukra irányuló kérdéseket, minthogy ez nem volt része az eredeti "Tisztább közéletért"-koncepciónak sem. Ez esetben azonban mind kérdések, mind terület tekintetében váltottunk: a kecskeméti testület demokratikusan megválasztott tagjait faggatjuk, az említett kibővített kérdéscsomaggal.

Leveleinket a következő személyeknek küldjük meg:

Kecskemét város Országgyűlései Képviselői:
- Egyéni lista alapján bekerült: Dr. Zombor Gábor (FIDESZ-MPSZ), Dr. Horváth Zsolt (FIDESZ-KDNP)
- Az LMP országos listájáról bekerült: Vágó Gábor

Kecskemét város Polgármestere: Dr. Zombor Gábor (FIDESZ-MPSZ)

Kecskemét város Alpolgármesterei: Katonáné Szabó Gabriella, Nagypál Sándor, Mák Kornél (FIDESZ-MPSZ), Szemereyné Pataki Klaudia (FIDESZ-MPSZ)

A Közgyűlés tagjai: Dr. Zombor Gábor (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Bogasov István (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Dr. Brúszel László (MSZP), Dobos József (MSZP), Engert Jakabné (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Falusi Norbert (LMP), Király József (MSZP), Kohajda László István (Független), Kósa József (FIDESZ MPSZ - KDNP), Kriskó Dávid (LMP), Leviczky Cirill (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Lévai Jánosné (Makai Judit) - FIDESZ-MPSZ - KDNP), Marczi Albert (MSZP), Mák Kornél (FIDESZ-MPSZ KDNP), Pászti András (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Sípos László (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Szalay Gábor (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Dr. Szeberényi Gyula Tamás (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Szemereyné Pataki Klazudia (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Dr. Sztachó-Pekáry István (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Trungel Ilona (FIDESZ-MPSZ - KDNP), Vörösmarty Attila (FIDESZ-MPSZ - KDNP)


E-maileinket a következőképp fogalmaztuk meg:


"Tisztelt Képviselő Úr / Asszony!"

Bocsássa meg, hogy kérdéseinkkel zavarjuk Önt munkájában!

Mint Bács-Kiskun Megye egyik legjelentősebb közéleti portál és mozgalom blogger-csapata, többek között a  2100 főt meghaladó Facebook csoportunk és több mint 12 ezer látogatónk nevében is szeretnénk Önt, néhány, úgy véljük, hogy a jelen demokratikus körülmények között közérdekűnek tekinthető információról megkérdezni. Ezeket a kérdéseket már több hon- és városatyának is feltettük Bács-Kiskun megyében - reméljük, Öntől is választ remélhetünk majd ezekre a dilemmákra.

Annál is inkább így gondoljuk, mert úgy véljük, s e vélekedésünket példánk is igazolja, hogy a közéleti blogok és egyéb online felületek jelentősége a közeljövőben mind nagyobb és nagyobb lesz hazánkban, s ezért úgy gondoljuk, ezáltal az Ön számára is jelentős lehetőséget biztosíthatunk a szélesebb nyilvánosság előtti megnyilatkozásra. 


Kérdéseink, melyeket olvasóink felvetései alapján gyűjtöttünk össze, a következők:

I. Általános kérdések

1. Mely párterőt képviseli ön körzetében / országos szinten?
2. Mióta viseli jelenlegi tisztségét?
3. Mióta tagja ön jelenlegi pártjának?
4. Kérjük, néhány szóban foglalja össze a civil, szakmai és politikai előéletére vonatkozókat, amelyek feladata ellátására predesztinálják!

II. Képviselői munkájával és hátterével foglalkozó kérdések

1. Milyen tevékenységet folytat még pártján belül?
2. Milyen juttatások illetik meg-e munkakörben?
3. Jelenlegi pozícióján kívül visel-e egyéb tisztséget a köz- vagy magánszféra valamely egyéb feladatkörében?
4. Ha igen, milyen juttatások illetik meg e tevékenységének végzéséért?
5. Valemely rokona az Ön vagy pártja révén jutott-e valamilyen politikai, közéleti vagy magánszférabeli pozícióba?
6. Az illető hanyadfokú rokona önnek?
7. Az illető milyen feladatkörben végzi munkáját és mely intézmény / szervezet / cég / magánszemély stb. a munkaadója?

III. Politikai credo

1. Kérjük, fejtse ki, hogy milyen programot, cselekvési tervet dolgozott ki városi/országos funkciójának minél hatékonyabb elllátása érdekében?
2. Mit vagy kit/kiket tekint politikai eszményképének?
3. Mit tekint politikai hitvallása főbb elemeinek és milyen demokrácia felfogás alapján kíván cselekedni városáért/országáért?



Segítségét, és a tájékoztatást előre is köszönjük, blogunk írói és olvasói nevében is!


Bács-Kiskun megye, 2011. május 4.


Az Ellenállás Hangja
közéleti blog"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése