2010. december 17., péntek

Király József: Kecskeméten nem lesz „árnyékkormány”

A kecskeméti szocialisták csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatóján a városi elnök kifejtette, hogy mit gondol a konstruktív ellenzékiségről, érintette az MSZP-n belüli ügyeket és felhívást tett közzé, miszerint pályázatot írnak ki az adománygyűjtéssel foglakozó szerveződésük elnevezésére. Riczu Péter a városi Societas elnökségi tagja leginkább országos ügyek kapcsán fejtette ki a véleményét.



Király József a tájékoztatón bejelentette, hogy a jövőben rendszeresen kívánnak sajtó tájékoztatót szervezni, amely lehetőséget biztosít a városban folyó ügyeknek egy más szempontból való megismerésére. A városi elnök, kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tervezik Kecskeméten, hogy „árnyékkormányt” állítsanak fel, viszont elmondta azt is, hogy az önkormányzati bizottságokkal párhuzamosan szakértői csoportokat állítottak össze, ahol szakmai alapon értékelik és véleményezik a városban folyó életet.

Arra a kérdésre, miszerint a konstruktivitást a szocialisták részéről már megismerhette az elmúlt időben Kecskemét népe, viszont az ellenzékiséget még nem igazán, Király József azt válaszolta, hogy az önkormányzati ciklus megörökölt költségvetési munkájában nem lát érdemi mozgásteret, viszont sokkal inkább, a most alakuló 2011-es költségvetési időszakban meg kívánják jeleníteni a véleményük hangoztatásával a baloldali értékeket. Elmondta ennek kapcsán, hogy a választási kampányban kikérte az  új élményfürdőt érintő iratokat, de ezután teljes rálátást szerez, hiszen a cég felügyelő bizottsági tagjává jelölték.



A párt országos belügyeivel kapcsolatban Király József, Szanyi Tiborhoz hasonlóan kijelentette, hogy az MSZP-ben olyan tagokra van szükség, akik a baloldali értékeket a magukénak vallják. Akik ezt nem tudják felvállalni azok távozását elfogadja. A kecskeméti szerevezet kapcsán kijelentette, hogy itt nem várható kiszavazás, és nem várható békétlenség sem. A munkájukat a város érdekében szakmai alapon tudják elképzelni.





Riczu Péter a fiatal szocialista szervezetnek, a Societas-nak a városi elnökségi tagja az országos ügyekkel kapcsolatban kijelentette, hogy a családjával ő is a szenvedő alanya a kormány munkájának a következtében magas Svájci Franknak, így bizonyítottnak látta, hogy a kormány a választási kampányban elhangzottakkal szemben, rövidtávon nem tudott semmit tenni a hitelesekért. Elmondta továbbá, hogy neki is van magánnyugdíj pénztári tagsága és annak a felszámolása miatt most már a nyugdíjáért is aggódhat.


Király József végül bejelentette, hogy a kecskeméti szocialisták karácsony este számos rászoruló családhoz fognak élelmiszercsomagokat vinni. Elmondta továbbá, hogy az Iskolatáska alapítványuk mellé, ami sok éve segíti a kecskeméti rászoruló családokat a beiskolázások nehézségeiben, egy új alapítvány beindítását is eldöntötték, amely alapítványnak a célja a kecskeméti rászoruló családok segítését jelölték meg. Mint elmondta az alapítványnak még nincs meg a neve, ezért kéri a közvéleményt, hogy a nevére vonatkozóan tegyenek javaslatot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése