2010. december 14., kedd

"Döbbenet, ami itt történt" - leforrázta a közmédiát a mai bejelentés

Szabad???
A Magyar Rádió munkatársai néma csendben, döbbenettel az arcukon hallgatták végig ma délben a bejelentést, miként alakul át január 1-jétől a közmédiumok működése és szabályozása. A rádió dolgozói szerint azonban a tízperces beszéd csak egy semmitmondó, tárgytalan értekezlet volt, semmi több.

Negyed egykor értünk oda a Magyar Rádió székháza elé, ahol az intézmény portása sajnálattal tudatta velünk, hogy a közmédiumok szabályozásáról szóló déli értekezlet éppen véget ért. Az épület auláját perceken belül elözönlötték a kettesével, hármasával ebédelni induló munkatársak, akik halkan sugdolózva, mogorva ábrázattal tűntek el a "Büfé" felirat alatt. Voltak azonban néhányan, akik máris kabátba öltözve, magányosan ballagtak a főbejárat felé. Csalódottnak, elkeseredettnek és szomorúnak tűntek. Egészen addig, míg fel nem tettük nekik az első kérdést.


"Újságíróként valószínűleg érteni fogja, ha azt mondom: nesze semmi, fogd meg jól! Na, ez most pont erről szólt" - mesélte a rádió épületéből épp távozni készülő munkatárs, majd folytatta. "Összehívták a rádió teljes stábját. Mindenki itt volt, aki teljes munkaidőben vagy csak részben itt dolgozik. A márványterem dugig volt, és az előtte felállított kivetítőknél is torlódott a tömeg. Nagyon vártuk, hogy mondanak végre valami kézzelfoghatót" - mondta a hölgy, akinek saját elmondása szerint csalódnia kellett.

"Tizenkét perces értekezlet volt, de erre ez is pazarlás. Nem történt semmi, nem hallottunk semmi érdemlegeset. Döbbenet, ami itt történt. Néma csendben, lefagyott arccal ültünk, és csak néztünk egymásra, hogy "Ez most komoly?". Január 1-jétől megváltozik a vagyonkezelés, és az Alaphoz kerül. Na és? Ebből most mit tudtunk meg? Értelmetlen volt összehívni a társaságot, hiszen érdemben semmi újat nem mondtak. Jól mutatja a hangulatot, hogy nemhogy taps nem volt a végén, de egy hangos szó sem hangzott el. Mindenki ment a dolgára, aztán csókolom!" - tudtuk meg az épület aulájában.

Egy másik dolgozó szerint azonban nem annyira siralmas a helyzet, mint amennyire a hangulaton látszik.

"Rövid beszéd volt, ez tény. Januártól minden átalakul, lényegében erről szólt az értekezlet. Nem fenyegettek kirúgással, reméljük, januártól állják is a szavukat. Szó volt valami vagyonkezelő alapról, amit ezentúl csak simán "Alap"-nak fognak nevezni. Ez történt. Ja, és az intézményvezető jelezte a munkatársak felé, hogy mindenki megfogalmazhatja egyéni kérdéseit e-mailben, szép sorban azokra is válaszolnak majd. De most egyelőre kérdésnek helye nincs."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése