2010. október 11., hétfő

Lőrincz vs. Kapus Round I.

A Kapus Krisztián vezette Fidesz(-KDNP) mint már korában is megírtuk fölényes  győzelmet aratott Kiskunfélegyházán, ám a helyzet még sem ilyen egyszerű Lőrincz "narancsvidék" Tibor számára, mivel  a saját körzetének számító 10-es számú választókörzetben csúfos vereséget szenvedett Ván Jenő (Civil Mozgalom)   ellenében.
Se baj gondolhatnánk, majd bejut listán, de sajnos a kompenzációs lista legvégére került Kapus Krisztián helyi pártelnök jóvoltából, így listás helyen sem került be a városunk kicsiny "parlamentjébe". 

A pártok ebben az esetben a bizottságokba szakértőként szokták delegálni képviselőként be nem jutott párttársukat. Ugyanannyi fizetés, s gyakorlatilag ugyanolyan szavazati jog is jár nekik a bizottságon belül, mint  a választók által delegált egyéni illetve listán bejutott képviselőknek.

DE - sajnos még egy de  - övezi Lőrincz Tibor eddig oly sikeres pályafutását a félegyházi önkormányzat berkein belül. 
Ki? A "kommenista" MSZP, a "libsi" LMP, a "nemzeti radikális"((fasiszta)) Jobbik, vagy éppen  a Civil Mozgalom...stb.


Nem, maga Kapus Krisztián polgármesterként hozott rendeletével megtiltotta, hogy korábbi önkormányzati képviselők tölthessenek be bizottságon belüli szakértői posztokat.  

Miért? Talán, hogy korábbi politikai ellenfelei ne juthassanak be, így a stratégiailag oly fontos bizottsági posztokba, NEM, ez csupán csak szegény Lőrincz Tiborra vonatkozik.

Nem volt elég jó pártkatona, nem volt eléggé engedelmes, vagy éppen az volt a baj, hogy voltak saját gondolatai.

Nem tudjuk, de az biztos - hogy szembekerült Kapussal -  és Lőrincz ki lett "picsázva" az  önkormányzatból.

Lőrincz vs. Kapus Round I.: 0-1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése