2010. október 17., vasárnap

Iskolabörze: minden, amit a továbbtanulásról tudni kell vagy nem...???

Ebben az évben ismét meghirdette, az általános iskolát befejező diákok, szüleik számára a pályaválasztást, továbbtanulást segítő szakmai napot a Szakmaközi Művelődési Ház. A rendezvényre október 15-én került sor. 

Az iskolabörzén az érdeklődők beszélgetéseken, bemutatókon, vetítéseken vehettek részt, tájékoztatást kaphattak az iskolák által biztosított lehetőségekről. 
 
A börzét Balla László alpolgármester nyitotta meg, elmondta, a gyorsan változó világban nagy szükség az ilyen jellegű találkozókra ahol városunk középiskolái felkínálják a lehetőségeiket a végzős, nyolcadikos diákok számára. Az a régi magyar szólás, hogy a „Jó bornak nem kell cégér”, napjainkra már megváltozott, hiszen a jó bornak is kell a reklám, és a jó iskoláknak is kell a cégér. 
 Hozzátette: - „Remélem, hogy az iskolabörzén az érdeklődő diákok, és persze szüleik is sok olyan hasznos információhoz jutnak, mely segít a gyermekük pályaválasztásban, segít eligazodni a szakirányok útvesztőjében. Azt is örömmel veszem tudomásul, hogy az iskolák is igyekeznek alkalmazkodni a kor követelményeihez, és piacképes szakmákat kínálnak, melyek elvégzése után munkahelyet is találnak majd a diákok. 

De sajnos nem mindenki vehetett részt ezen a szakmai kiállításon.

Mester Ernő a Kiskunfélegyházi Összevont Álatalános Iskola Józsej Attila Általános Iskola tagintézményének igazgatója megtiltotta a 8. osztályosoknak, hogy meglátogassák a félegyházi középiskolák által a szakmaköziben szervezett továbbtanulással kapcsolatos iskolabörzét.


Miért?

Talán, hogy a "tanulás szentsége" ne sérüljön. Nem tudjuk.

De az biztos, hogy demokratikus jogaikban korlátozta a diákokat, mikor az utolsó tanóráról nem engedte el a diákokat az iskolabörzére.

Reméljük, hogy a diákok az iskolai  hétköznapok taposómalmában nem veszítik  el az álmaikat és a fantáziájukat, az önbecsülés és a szabadság érzetét.

Reméljük, hogy valaki egyszer ki áll a diákok jogaiért, s nem hagyja, hogy porba tiporják azt. 

"De talán még nincs minden veszve, a falat le lehet dönteni." Pink Floyd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése