2010. október 5., kedd

Újra Fidesz(-KDNP) a városvezetésben Félegyházán

  A Fidesz vasárnap nagy győzelmet aratott városunkban, a félegyházi választópolgárok több, mint felének távolmaradása mellett. Kapus ezt úgy értelmezte, hogy Félegyháza egységesen kifejezte, amit akar (a távolmaradók, mind engedélyezték irányát).

A Fidesz már 2006-ban is elérte többségi mandátumarányát a városi képviselő-testületben,  akkor ugyanis 52%-os  arányt értek el a jelenlegi  64%-hoz képest. A félegyházi Fidesz-KDNP, mint korábban is győzelmét a városi ellenzék megosztottságának, s az időközben létrejött kisebb pártok  kompromisszumra való képtelenségének köszönhette. Most is ennek tudható be, hogy jelentős szavazati arányát ennyire durván meghaladta mandátumaránya. Persze önmagában is nagy a szavazati arány így. "A városnak soha nem volt még Fideszes polgármestere. A képviselő-testület összetételében is majd kétharmados a jobboldali városatyák száma. Ez arra kötelez bennünket, hogy végre megtegyük azt a feladatunkat, amire régóta vár Kiskunfélegyháza." (Kapus Krisztián)       

Kérdés 2006-tól miért nem tették meg?

Így, ha Fidesz egységes felhatalmazásról beszél (és más érv helyett erre hivatkozva változtat meg szabályokat), akkor 4 év múlva a városi folyamatokért teljes felelősséget is kell vállalnia. Mondhatni 2014-ben a felelős...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése