2011. április 9., szombat

Engedély nélkül kezdtek gyűjteni

BAON.HU Feljelentést tettek a közterület-felügyelők egy volt szocialista önkormányzati képviselő ellen, mert engedély nélkül gyűjtött aláírást a kiskunfélegyházi városközpontban, mégpedig a kórházi aktív betegellátás visszaállítása érdekében. Tancsa János szerint ő nem hibázott.

Az ügyről megkérdeztük dr. Fehérváriné dr. Csölle Yvette jegyzőt és az aláírásgyűjtés kezdeményezőjét. A jegyző lapunknak elmondta: a Félegyházi Civil Kontroll csütörtökön egy összesen kétsoros kérelmet adott be, holott ilyen ügyekben egy űrlapot kell kitölteni, részletezve az aláírásgyűjtés idejét, helyét, a kérelmező személyét. A beadvány azért is hiányos volt, mert Tancsa János nem fizette be a szükséges 2200 forintos illetékbélyeget. Csölle Yvette kijelentette: a hiányosságok pótlására felszólították a kérelmezőt, a harmincnapos ügyintézési határidő ellenére soron kívül eljártak az ügyben, de a Civil Kontroll képviselői így sem töltötték ki a hivatalos dokumentumot. Így az önkormányzat nem is adott, adhatott közterület-foglalási engedélyt. Mivel a szervezet ennek ellenére április 1-jén, pénteken mégis aláírásokat gyűjtött a Béke téren, a közterület-felügyelet munkatársai helyszíni bírságot szabtak ki Tancsa Jánosra. Ő nem fogadta el a pénzbüntetést, ezért szabálysértési feljelentést tettek ellene a felügyelők.


Tancsa – aki az előző ciklusban önkormányzati képviselő volt a szocialisták színeiben – másként emlékszik. 



– Mivel még ilyen ügyet nem intéztem, reggel bementem a városüzemeltetési osztályra, ahol az ügyintéző legépelte a kérelmemet. Én ezt aláírtam, és megnyugtattak, hogy rendben van, másnap megkapom a végzést. Tíz órakor már Szegeden voltam, mikor telefonáltak az önkormányzattól, hogy formailag hibás a beadvány, és illetéket is le kellett volna róni. Nem értem, ezt reggel miért nem jelezték? Úgy érzem, átvertek a hivatalban. Mivel egész nap nem tartózkodtam Félegyházán, nem tudtam új kérelmet készíteni – mondta el Tancsa János.


Hozzátette: az engedély hiánya ellenére az aláírásgyűjtő akciót nem akarták elhalasztani, ezért pénteken kitelepültek. A tízezer forintos bírságot valóban nem fizette ki.
– Ezzel elismertem volna bűnösségemet, noha nem érzem magam annak – jelentette ki a szervező.


Az ominózus kérdőíven egyébként az szerepel, hogy az aláírók felszólítják a polgármestert és a képviselő-testületet: legyen átfogó és nyilvános vizsgálat az aktív betegellátás megszüntetésének körülményeiről, az ezzel kapcsolatos döntések hátteréről és a kialakult helyzet személyes felelőseiről.
Megkérdeztük Tancsát, hogy az előző testület tagjaként érez-e szeméyes felelősséget a kórház kényszerű átszervezéséért, Tancsa nemmel felelt. Szerinte egy Félegyháza nagyságrendű város más lehetőséget is találhatott volna. Kijelentette, az aláírásgyűjtést május 1-jéig folytatják – az engedélyekre ezúttal jobban figyelve. Azt szeretnék elérni, hogy a testület újra tűzze napirendre az aktív ellátás kérdését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése