2011. január 20., csütörtök

Politikusrokonok után kutatva

Olvasóink segíthetnek feltérképezni a hazai közélet urambátyám világát. Küldje el képviselőjének a Blikk kérdőívét!


BUDAPEST - Tiszta vizet a pohárba! A Blikk tovább küzd, hogy politikusok családtagjai pályázat nélkül ne kapjanak zsíros állást az államigazgatásban, állami cégeknél, vagy ismeretség miatt milliós szerződéseket kössenek a tárcák párt közeli cégekkel. A küzdelembe olvasóinkat is bevonjuk. Kérdőívünket elküldhetik bármelyik honatyának, s megkérdezhetik: a van-e olyan rokona, akit az adófizetők forintjaiból fizet az állam, állami cég, állami intézmény, önkormányzat. Érdeklődni nem csak a kormánypárti képviselőknél lehet, hiszen pártoktól független a rokonok „kipárnázása".

á
Vágja ki, és küldje el bármelyik honatyának! 
Ezen a kérdőíven kérhet információt bármelyik képviselőtől arról, hogy valamelyik rokona kap-e évi 2,4 millió forintos állami fizetést. Kérdezze meg a zsíros állásokról az ön egyéni képviselőjét vagy bármelyik, listán bekerült politikust. A kivágott kérdőívet küldje el az Országgyűlés Irodaháza címére: 1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19. A választ pedig saját címére kérje.
Emlékeztetőül: a Fidesz kifogásolta, hogy az MSZP-kabinet alatt Szilvásy György titokminiszter neje, Csáky Bernadett szakállamtitkárként a pénzügyi tárcánál tevékenykedett, majd a Miniszterelnöki Hivatalban kapott állást. De Draskovics Tibor pénzügyminiszter akkori neje, Salgó Adrienn 2004-ben a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. kommunikációs igazgatója lett. Borzolta a kedélyeket Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök testvérének, Kuncze Magdolna könyvkiadó cégének ügye is a Horn-kormány alatt.

A Blikk derítette ki azt is: pályázat nélkül vette fel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézménye Pálffy István (KDNP) képviselő feleségét, Tóth Juditot kommunikációs és marketingmunkatársi állásra. Az ügyben a képviselőt hiába kerestük.A sor most folytatódott. A Blikk írta meg először: olyan cég kapott pályáztatás nélkül negyedéves, 10 milliós megbízást sajtófigyelésre és -elemzésre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, ahol korábban Navracsics Tibor tárcavezető unokaöccse és felesége is dolgozott. A szerződést cikkünk után nem hosszabbították meg 2011-re.
– Nem tudtam erről, de nem is kell minden frakciótag feleségének munkahelyéről tudnom – mondta Tóth Judit állásáról Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. – Egy politikus családja hátrányos helyzetben van, amikor elhelyezkedne a közszférában. Egy rokonomat azért nem vették fel, mert attól féltek, megszólják őket.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz korábban támadta pártját hasonló esetekben, így itt az idő, hogy példát mutassanak.
Blikk-összeállítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése