2011. február 21., hétfő

Zárt ülésen döntenek Abonyiról

Kis-kunság Online
Zárt ülésen tárgyalja meg a kiskunmajsai képviselő-testület Abonyi Henrik alpolgármester ügyét hétfőn. Eredetileg nyílt ülést tartottak volna, de Abonyi ehhez nem járult hozzá.




Faludi Tamás polgármester február 21-re hívta össze a rendkívüli képviselő-testületi ülést, melyet a Polgári Szövetség Majsáért kezdeményezett. Az egyetlen napirendi pont Abonyi Henrik alpolgármesteri megbízatásának visszavonása lesz. 


Mint ismert, a Majsán ellenzékben lévő PSZM szerint Abonyinak le kell mondani, miután nyilvánosságra kerültek a Facebook oldaláról lementett, diákokkal folytatott beszélgetések, melyekről a KDNP-s politikus azt állítja, nem ő írta azokat. Nyílt ülést terveztek, azonban a majsainfo.hu úgy értesült, hogy Abonyi visszavonta a napirendi pont nyílt ülésen történő megtárgyalásához adott hozzájárulását.


Kiskunfélegyházán is rendkívüli ülést kezdeményeztek, név szerint Dr. Réczi László (Civil Mozgalom), Kollár László (Jobbik), Ván Jenő (Civil Mozgalom), Dr. Garai István (MSZP) ésErnyes László (MSZP).
A képviselők a következőket írták Kapus Krisztián polgármesternek:
A közelmúltban városunk egyik közoktatási intézményének, a Darvas József Általános Iskola igazgatója körül kialakult (vélt) botrány a lakosságot fokozottan foglalkoztatja. Felelős képviselőként úgy gondoljuk, hogy a kialakult botrányhalmazt nem szabad a szőnyeg alá söpörni, hanem ki kell vizsgálni annak valóságtartalmát. A lakosság joggal elvárja a képviselő- testülettől, hogy ezt az ügyet kivizsgálja s a megfelelő intézkedéseket megtegye. Nem szándékozunk Abonyi Henrik igazgató úr ellen lejárató hadjáratot indítani, viszont a kialakult helyzetért felelősnek tartjuk.
Ezért az intézményvezetővel kapcsolatban kialakult helyzet kivizsgálása érdekében az alulírott képviselők kezdeményezzük a rendkívüli képviselő- testületi ülés 5 napon belüli összehívását a Városháza Dísztermébe és az alábbi határozati javaslat elfogadását.
A rendkívüli Képviselő-testületi ülésre Abonyi Henrik igazgató úr kapjon meghívót.
Határozati javaslat:
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy ad-hoc bizottságot hoz létre az Abonyi Henrik intézményvezetővel kapcsolatban kialakult helyzet kivizsgálására. Ad-hoc bizottságnak a Jogi és Önkormányzati Ügyrendi Bizottságot javasolja.
Felkéri a bizottságot a vizsgálat 30 napon belül történő lefolytatására és a vizsgálat megállapításainak képviselő-testület elé terjesztésére.
Tisztelettel kérjük Polgármester Urat az ülés összehívására!
Kezdeményező képviselők: Dr. Réczi László, Kollár László, Ván Jenő, Dr. Garai István, Ernyes László.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése