2011. február 4., péntek

A ribanckák és a tanár úr - fideszes-KDNP-s politikusbotrány

ATV.hu
Lemondatnák a kiskunmajsai alpolgármestert, mert kritikusai szerint túl bizalmas kapcsolatot ápol(t) a Facebookon fiatal fiúkkal. Abonyi Henrik azt mondja, ő csupán jó kapcsolatban van a diákjaival, és politikai lejárató kampány zajlik ellene.

Lemondásra szólította fel Kiskunmajsa fideszes-kereszténydemokrata alpolgármesterét, Abonyi Henriket a jobboldali Polgári Szövetség Majsáért nevű szervezet. Közleményük szerint a politikus - aki a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola igazgatója és a majsai Dózsa György Gimnázium óraadója, valamint a helyi KDNP elnöke is egyben - a Facebookon megengedhetetlenül bizalmas viszonyt ápol fiatal fiúkkal. „A partnerek valószínűleg volt, esetleg jelenlegi tanítványai, kamasz fiúk. A hangnem rendkívül bizalmas, vagy inkább bizalmaskodó, barátias, heccelődő. Olyan lehet, mint ahogy ma az interneten a kamaszkorú fiatalok egymással kapcsolatot kezdeményezhetnek, sajnos helyenként nyomdafestéket nem tűrő stílusban is. Itt van azonban a bökkenő. Abonyi Henrik ugyanis iskolaigazgató, önkormányzati képviselő, sőt Kiskunmajsa város alpolgármestere” - írja a PSZM. 






A közlemény szerint a város oktatásért és ifjúságért felelős alpolgármestere többször "ribanckáimnak" szólítja a fiúkat, mikor felháborodik, de a reakciói közé tartozik az "elpicsázlak" vagy a "kapjátok be ..." fordulat is. „Lehet-e azon csodálkozni, ha "pedo-nak" titulálják őt a partnerei, amit még csak véletlenül sem utasít vissza. Véleményünk szerint nem lehet a város egyik fő vezetője, aki ilyen kétes hírét kelti településünknek. (…) Ezért felszólítjuk Abonyi Henriket, hogy önként távozzon városvezető pozíciójából. Ha ezt nem teszi azonnal önként, az Önkormányzatnak kell ezt a felelősséget felvállalnia” – zárul a közlemény.


A Tanár Úr, kérem



Az alföldi kisvárosban már hetek óta téma Abonyi alpolgármester és a diákok viszonya. Többen is lementettek olyan párbeszédeket a Facebookról, amelyek alátámasztják a fenti közleményben leírtakat. Az atv.hu által megszerzett gyűjtésekben ilyen és hasonló dialógusok olvashatók (a hozzászólók nevei közül csak Abonyiét közöljük, a nyomdafestéket nem tűrő szavakat kipontoztuk):



Abonyi Henrik: ugye jocika ;)



Válasz: szeressük ahogy p*csázól ;D



Abonyi Henrik: ‎:D még olyat nem is csináltam veletek te kis dög :D



Válasz: majd fox:P



A beszélgetés során az egyik hozzászóló ezt írta: 



„Tanár Úr kérem.. ezzel jó okot adott arra hogy mindenki agyonbökdösse :D”



Majd Abonyi válaszaiban ilyeneket ír:  



„k**játok beeeeeeeeeeeeeee”; „márió! ne lájkolgass itt, mert te is el leszel p*csázva :DDDDD”; „bence, ne ribanckodj!!!!!!!!!!!!”



Egy másik esetben Abonyi lájkolta egy szépségversenyen indult fiú fotóját. Az ebből kialakuló párbeszédben a felek magázzák egymást.



Abonyi Henrik: Csaba! Ezt csak azért tettem meg, mert kérte. Am sajna maga nagyon CSÚÚÚNYAAAAAAAAAAA.. LOL :DDDDD



Válasz: K**jabe :D:D:D



Abonyi Henrik: Öööö, sajna az nem fog menni, azon objektív okból kifolyólag, hogy KICSI :DDDDDDDés nincs nálam mindig nagyító:P



Válasz: Elég az magának, higgye csak el:D:D



Abonyi Henrik: Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúj, ronda kis dög :DDDDD



Egy újabb dialógus:



Abyoni Henrik: Gáááááááz vagy karcsika :))))))))



Válasz: Maga meg b*znyák:P



Abonyi Henrik: Szemét kis dög…..ezért elütöm….jah, és írni sem tud.általánosban nem tanították meg írni….ÓVODATÖLTELÉK :D



Itt közbeszól egy harmadik fiú, mire Abonyi így reagál:



Abonyi Henrik: na te kis dög…te is vagy még? :D

Válasz: mi az h vagyok még?:D

Abonyi Henrik: egy éve nem beszéltünk :D



Itt újra „karcsika” ír be:



hiányzik mi?:O hoooooomi :D



Abonyi Henrik: nem kéne féltékenykedni……ribanc :D  



Abonyi, a mérleg nyelve 



„A diákokkal jó a kapcsolatom, ezt akarják többen felhasználni nemtelen politikai támadásokra” – fogalmazott az atv.hu-nak Abonyi Henrik, aki nem kíván lemondani alpolgármesteri tisztségéről. Hozzátette: a diákokkal való viszonyáról keringő hírek nagy része valótlan és rágalom. Arra a felvetésre, hogy többen dokumentálták is ezeket a beszélgetéseket azt felelte, hogy már többször megtörtént, hogy közösségi oldalait feltörték. 



„Kiskunmajsán nem ért véget a politikai kampány, magukat jobboldalinak nevező emberek akarnak lejáratni, akiknek savanyú a szőlő” – fogalmazott az alpolgármester. Ezzel a Kiskunmajsán kialakult sajátos politikai helyzetre utalt. Az őszi választásokon ugyanis a Fidesz-KDNP és a jobboldali Polgári Szövetség Majsáért külön indult, így a baloldalinak tekintett Együtt Kiskunmajsáért Egyesület polgármesterjelöltje lett a befutó. A szervezet a közgyűlési többséget azonban nem szerezte meg, ehhez a Fidesszel léptek koalícióra – egészen pontosan Abonyi Henrikkel, aki egyedüli fideszesként jutott be a testületbe. A mérleg nyelveként Abonyi alpolgármesteri pozíciót kapott. 



Az ügyben megkerestük a majsai Dózsa György Gimnázium igazgatóját, aki elmondta, korábban hozzájuk is érkeztek panaszok szülők és kollégák részéről Abonyi Henrik Facebook-os hozzászólásai, és a diákokkal kialakított túl közvetlen viszonya kapcsán. Az igazgató többször felhívta erre Abonyi figyelmét, aki szerinte már levette a Facebookról az inkriminált tartalmakat.



Spirit Magister 



Sajátos adalék a fentiekhez, hogy Abonyi Henrik oktatóként dolgozik a Spirit Magister Alternatív Természettudományi és Lelkiismereti Szabadegyetemen, ahol család- és gyermekvédelmet oktat. Az itt elérhető önéletrajza szerint a 29 éves politikus számos képesítést begyűjtött már. Többek között német nemzetiségi-történelem tanári és hittantanári diplomája van, de tovább képezte magát ember-, erkölcs- és vallásismeret; közoktatási vezető; illetve minőségfejlesztés-tanár szakirányokban is. Ezeken kívül a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán elvégezte a hittanár-nevelő és család- és gyermekvédő tanár mesterszakokat. A törekvő fiatalember állítólag Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős kereszténydemokrata államtitkár szakmai stábjába is bedolgozik. 



Ő maga így ír a szabadegyetemi tantárgyismertetőjében: „A család- és gyermekvédelem tantárgy keretében az ember legkisebb, de legfontosabb közösségére fogunk fókuszálni. Bízom abban, hogy nagyon sok problémára és magánéleti válságra fogunk közösen kidolgozni megoldási alternatívákat, bár nem árt, ha tisztában vagyunk a családjogi és gyermekvédelmi törvény megfelelő passzusaival is. Fő célom azonban az, hogy a hallgatókban kialakítsak egyfajta válságkezelési készséget, hogy a legnehezebb élethelyzetekben is meg tudják hozni a legkörültekintőbb és legemberségesebb döntéseiket. Ehhez viszont azt a báziskompetenciát szeretném kialakítani a képzésben résztvevő érdeklődőkben, hogy fogadják el a jó és a rossz dialektikáját."



atv.hu/Sebestyén István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése