2011. január 13., csütörtök

Még mindig pénzre és munkára várnak a Ganz-Röck dolgozói

TrióTv


A Ganz-Röck dolgozói az elmúlt időszakban elmaradt bérüknek egy részét megkapták a bérgarancia alapból. A legtöbb dolgozónak azonban még mindig egy-két millió forinttal tartozik a cég. Tegnap a felszámolóbiztos találkozott a munkásokkal, de nem sok biztatót tudott mondani nekik. (2011. 01. 12.)





Hatalmas, nagy értékű gépek várják a csarnokban, hogy végre valaki beindítsa őket. A Ganz-röck dolgozói állítják, ezek a szerkezetek naponta 500 ezer és egymillió forint körüli értéket tudnának termelni, ha használnák őket. Az országban kevés helyen vannak ilyen speciális gépek, biztos, hogy megrendelés is adódna, de hiába. Kihalt a gyár. A dolgozók sokasága hónapok óta munkát keres, és természetesen várja hogy megkapja teljes elmaradt bérét, illetve hogy az ígéreteknek megfelelően beinduljon a termelés.



A dolgozók szeretnék, ha a tulajdonviszonyok rendeződnének, a felszámolóbiztosnak lenne mit értékesítenie és kifizethetné az elmaradt járandóságot.
A több mint 330 dolgozó közül mindössze 20-30 talált munkát az elmúlt hónapokban, a többiek vegetálnak. A környékben nincs olyan üzem, amely igényt tartana szaktudásukra.



Decemberben, Balla László alpolgármester vezényletével, volt egy tanácskozás a városházán, amely azzal zárult, hogy az MVM bevonásával már januárban beindulhat egy részlegben a termelés. Ebből azonban idáig semmi nem lett, és a munkások már kezdik hitüket veszíteni.
A dolgozók annak érdekében, hogy pénzükhözz jussanak ügyvédhez fordultak és pert készítenek elő a volt tulajdonosokkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése