2010. november 10., szerda

Debreceni József ma nem fogna kezet Orbán Viktorral

Debreczeni József
Hétfőn este Kecskeméten a Szent István szobor tövében Kecskemét Jövőjéért Civil Összefogás békés demonstrációt szervezett, amelyen az Alkotmány megváltoztatásával kapcsolatban a tiltakozásukat fejezték ki a megjelentek, akik Himnuszt énekeltek és gyertyát gyújtottak. Debreceni József pedig megtartotta élete harmadik szabadtéri beszédét.

Lossó Aid
Hogy mi az a „Kecskemét Jövőjéért Civil Összefogás” az nem derült ki. Az viszont igen, hogy a kecskeméti bal és liberális oldal gyakorlatilag azonos, hiszen a volt SZDSZ volt városi elnöke Zombori Mátyás is beszédet tartott, de a sorok között a városi MSZP új elnöke Király József is megjelent.

Az eseményt Lossó Aida kissé teátrális szónoklata kezdte meg, ami furcsa volt egy fiatal lány szájából, hiszen még nem mondható egy Szijjártósan vérszomjas politikai prezentőrnek, de hát ki tudja, hogy miből lesz a cserebogár. Persze, ha már cserebogarakról beszélünk, akkor meg kell említeni egy 20 éves, ma még szintén kissé bizonytalan politikuspalántát, Farkas Attilát, aki talán önmaga szerénységével küszködve próbált egy lélekbemaró beszédet rittyenteni. Ahogy kinéz hamarosan össze fog az jönni!


Az este „fénypontja” mindenképpen Debreceni József beszéde volt, aki felsorolta, hogy életében eddig kétszer tartott szabadtéren politikai beszédet. A kecskeméti munkahelyét elvesztő, képviselőségből már kikopott politizáló, mára leginkább a véleményével tud figyelmet vonni magára.

Így felidézte, hogy miként köszöntötte hajdanán Orbán Viktor, mint szabad mandátummal rendelkező képviselőt, majd miként lett a tanácsadója 1996-ig. Debreceni elmondta, hogy bár nem életszerű, de ha ma kerülne sor erre a kézfogásra, akkor nem nyújtana kezet Orbán Viktornak.

Debreceni rövid beszédével és a gyertyagyújtással véget ért a 150-200 fős békés tiltakozás Kecskeméten hétfőn este.


Forrás: Hírös.index

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése