2011. február 27., vasárnap

Nem a képviselő-testület dolga az Abonyi-ügy kivizsgálása


Kis-kunság Online
Határozatot fogadott el a kiskunfélegyházi képviselő-testület, amely szerint az Abonyi Henrik Facebook oldaláról lementett beszélgetések kivizsgálása nem a testület dolga. Vasárnap 8 órai kezdettel tartották meg az ellenzékben lévő frakciók által kezdeményezett ülést, ami nyilvános is lehetett volna, tekintve, hogy a Darvas József Általános Iskola igazgatójának ügyvédje is jelen volt, azonban értesüléseink szerint őt szakértőként hívták meg, ezért zárták ki a sajtó munkatársait.

A rendkívüli ülésen a képviselő-testület határozatot fogadott el, amely szerint megteszik a szükséges lépéseket, amennyiben Abonyi Henriket elmarasztalja a vizsgálat. Mint ismert, az intézményvezető ezen a hétenfeljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen – legalábbis ezt állítja – Facebook oldalának feltörése miatt. Abonyi magyarázata szerint nem ő írta a meglehetősen trágár bejegyzéseket, hanem valaki feltörte az oldalát.

Kapus Krisztián (Fidesz-KDNP) polgármester nem kívánt nyilatkozni az ülés után, az MSZP, a Jobbik és a Civil Mozgalom frakciója azonban sajtótájékoztatót tartott. A képviselők egyetértettek abban, hogy az ügyet folyamatosan napirenden tartják a helyzet tisztázása érdekében.
Hétfőn bővebben foglalkozunk a rendkívüli testületi üléssel, és megkérdezzük a Fidesz-KDNP képviselőinek véleményét is az elfogadott határozatról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése