2011. január 21., péntek

Újabb 10 milliót a fideszes rokonoknak

A Móricz-féle kormányzati teleregény folytatódik, most épp a Vitézy klán részesül majd közel 10 millió forintos támogatásban az adófizetők pénzéből. A röhej és egyben szomorú az egészben, hogy a fent említett összeget olyan tevékenység ellátására adja az önkormányzat, amire már van eszköze.

Egészen pontosan annyi a történet, hogy Erzsébetváros fideszes polgármestere közel 10 millió forintot szándékozik adományozni a Helyi Téma című, az Orbán Viktor rokonságába tartozó Vitézy klán által tulajdonolt lapnak. Az indoklás és a feladat a következő: "az önkormányzat közérdekű, közigazgatási tevékenységének előmozdítása érdekében a Helyi Téma című időszakos (heti) lapban az önkormányzat és a helyi lakosok számára felmerülő, nem pártpolitikai célzatú, aktuális kérdések megjelenítése és a helyi közvélemény tájékoztatása...?





Mindezt úgy, hogy a feladat ellátására ott van számukra Erzsébetváros önkormányzati magazinja. Az állami feladatra rendeltetett "állami" intézmény/lap helyett tehát magánkézbe adja az adófizetők pénzét az önkormányzat. Sőt, ezt tetézi azzal, hogy olyan időszakban adományoz, amikor az önkormányzatok az átmeneti gazdálkodás idején az intézményeknek csak csökkentett támogatást juttatnak.

Röviden: a rokonoknak mindent, még megszorítások idején is, a többieknek meg vagy kirúgás, vagy megszorítás, vagy "csökkentett gazdálkodási feltételek" jutnak.

Mindezt jól mutatja az alábbi felsorolás: Orbán Viktor unokatestvérei, pontosabban a Vitézy klán tagjai, Navracsics család ügyeskedései, Kontrát Károly lánya, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya - és a Betyárkalapdíjas Czira Szabolcs nászurának munkához juttatása - mellett nemrég Pálffy is belépett a rokonságot kormányzati funkcióba helyezők táborába.

Persze Orbán rokonának lenni érezhető megkülönböztetést jelent a mostani urambátyámkodó móriczi világban. Már csak az a kérdés, hogy valóban ezt akarta az Orbán által mindig hivatkozott kétharmad?

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy hagyjon fel a kegyeltjeinek szánt állami pénzek osztogatásával, miközben az ország lakosságát megszorításokkal, elbocsájtásokkal, áremelésekkel sanyargatja.
Török Zsolt,
szóvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése