2011. január 25., kedd

EH-Tisztább közéletért!

Az Ellenállás Hangja csatlakozik a "Tisztább közéletért" elnevezésű országos mozgalomhoz, melyet az egyik országos napilap, a BLIKK indított el.

Az elmúlt két hétben a napilap több olyan esetről is elsőként számolt be, amikor egy országgyűlési képviselő vagy állami vezető rokona vagy rokonaihoz köthető vállalkozás pályáztatás nélkül jutott közpénzekhez. Eddig a 386-ból alig fél tucat honatyáról derült ki, hogy érintettek ilyen ügyben, ezért az Ellenállás Hangja internetes blog/mozgalom levelet ír Bács-Kiskun megye valamennyi országgyűlési képviselőjének ill. önkormányzati képviselőjének, és arra kérjük őket: számoljanak be rokonaik megbízásairól.



"Tisztelt……………..képviselő úr / asszony!


Mint az ön választópolgára szeretném megtudni, hogy az ön rokonai, közeli hozzátartozói között van-e olyan személy, aki közpénzért, állami vagy önkormányzati intézménynek, állami vagy önkormányzati tulajdonú vállaltnak végez munkát, s akinek az ebből eredő bére meghaladja az átlagbért, vagyis évi 2 millió 400 ezer forintot. Kérem válaszoljon az alábbi kérdésekre, s azt küldje el email címemre.

Pártja:
Országgyűlési képviselőségének kezdete:
Van-e közpénzért dolgozó személy a rokonságban:
Ha Igen
A rokon neve:
A rokoni kapcsolat foka:
A rokon munkája:
A rokon munkáltatója:
A munkaviszony kezdete:
A megbízás vagy havi fizetés összege forintban:

Segítségét, és a tájékoztatást előre is köszönöm.

……………………….., 2011. ….. …..

Ellenállás Hangja
közéleti blog"




Egy ilyen kampány felhívhatja a közvélemény figyelmét bizonyos problémákra, és lépésre késztetheti a politikusokat - mondta a napilapnak Vasali Zoltán politológus. Szerinte aligha várható, hogy az országgyűlési képviselők maguktól, mindenféle rájuk nehezedő nyomás nélkül például döntsenek arról, hogy a jövőben rokonaik közpénzes megbízásait kötelező nyilvánosságra hozniuk, ilyesmit csak a választók tudnak kikényszeríteni.

U.i.: 
Ne feledjék, "nem a népnek kell félnie a kormánytól, hanem a kormánynak a néptől" (V for vendetta c. film).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése