2011. január 23., vasárnap

Kapus gazdasági fejlesztéseket ígér a városnak, a Kis-kunságnak viszont nem nyilatkozik

Kiskunság.hu
Kiskunfélegyháza polgármestere szerint pillanatnyilag nem az a kérdés, hogy szeretik-e vagy sem. Kapus Krisztiánnal a BAON készített interjút, melyben a polgármester beszél a megszorító intézkedésekről, a KÉSZ Arénáról, és arról, hogy miért jutott csődközeli helyzetbe a város. Kapus elmondta, a kórházról miniszteri és államtitkári szinten tárgyalnak, de véleménye szerint az is megoldást jelentene, ha egy nagyobb beruházásból fedezné az önkormányzat az aktív ellátás költségeit.


Kapus Krisztián (Fidesz-KDNP) az interjúban megemlíti, az elmúlt ciklusban szocialista parlamenti többség, helyi szinten pedig szabaddemokrata polgármester és fideszes többségű képviselő-testület volt, ami alkalmas volt a felelősség eltusolására, véleménye szerint ez is közrejátszott abban, hogy a város csődközeli helyzetbe jutott. A kórházzal kapcsolatban úgy fogalmazott, mindenki elvárta, hogy működtesse a város, de azt senki nem látta, hogy mennyi pénzt tömtek a „feneketlen zsákba”. Kapus elmondta, tárgyalnak az aktív ellátás visszahelyezéséről. Kiskunfélegyháza polgármestere szerint több nagy cég jelezte, hogy beruházásokat tervez a városban, bár konkrétumokat nem említett.

A polgármester a Szépoldalnak 66 perces interjút adott a város helyzetéről, ebben a polgármesteri hivatal átszervezése is szóba került. Dr. Kása Zsuzsa elbocsátására Kapus úgy reagált, hogy az osztályvezető nem sms-ben kapta meg a felmondást, mint fogalmazott, megszűnt az osztályvezetői státusz a hivatalban. Az interjút itt lehet meghallgatni.
Kis-kunság is szeretett volna interjút kérni a polgármestertől. A Kapus Krisztiánról szóló cikkeket az utóbbi hetekben tízezernél is többen olvasták honlapunkon, ezért is tartottuk fontosnak, hogy a kiegyensúlyozott, hiteles tájékoztatás érdekében lehetőséget adjunk a polgármesternek, hogy megerősítse, vagy cáfolja az országos médiában is megjelenő híreket az állítólagos verekedésről, amit egyébként a sértett fél elismert a Kis-kunságnak. Szerkesztőségünk január 18-án, kedden délelőtt hívta Kapus Krisztiánt, de nem vette fel a telefonját. Ezután felhívtuk a polgármesteri titkárságot, visszahívást kérve, de nem érkezett válasz. Szerdán délelőtt és délután ismét hívtuk a polgármestert a mobilján, de egyik alkalommal sem vette fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése