2010. november 12., péntek

Ombudsmanhoz fordultak a ganzosok


A Ganz-Röck félegyházi gyárának munkásai levélben kértek segítséget az állampolgári jogok biztosától. Megengedhetetlennek tartják, hogy a multimilliárdos tulajdonosok közömbösen szemlélik a történteket, szóba sem állnak a dolgozókkal. És ezt büntetlenül tehetik – írja csütörtöki számában a megyei napilap.

A Petőfi Népében olvasható, hogy az állampolgári jogok biztosának Sárosi Péter, a Vasas Szakszervezeti Szövetség Dél-alföldi Régiójának elnöke írt levelet. Ebben azt kéri Szabó Máté ombudsmantól hogy vizsgáltassa ki, nem sérülnek-e a munkavállalók jogai a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában. Sáros sürgeti az állampolgári jogok biztosát, hogy vizsgálatával, intézkedésével segítse elő a TE Ganz-Röck Zrt. munkavállalói helyzetének gyors rendezését.

A gyár dolgozói hét hónapja nem kapták meg munkájuk után járó bérüket. A cég ellen felszámolási eljárás indult, a dolgozók számára november végén nyílhat meg az állami bérgarancia-alap.

A szakszervezeti vezető egyebek mellett azt kérdi levelében, hogy a törvénysértések gyors megszüntetésére miért nincsenek törvényes eszközök. Hogyan következhet az be, hogy magyar állampolgárok Magyarországon az elvégzett munkájukért hónapokig nem kapnak munkabért.

Sárosi Péter szerint a milliárdos tulajdonosok, a Vegyépszer Zrt. és a Resonator Kft. felelőtlenül, közömbösen szemlélik a történteket, szóba sem állnak a dolgozókkal. És ezt büntetlenül tehetik – olvasható a Petőfi Népében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése