2010. november 23., kedd

A Fidesz börtönnel sújtaná a falfirkálást

Az Országgyűlés ma várhatóan hat általános vitát folytat le, közte az egyes büntető tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot, amely egyebek mellett fogolyszökésnek minősítené a házi őrizet és a lakhelyelhagyási tilalom szabályainak súlyos megszegését.

Az Országgyűlés ezen a héten szerdán és pénteken is ülésezik. A kormány büntető tárgyú indítványához Nagy Gábor Tamás (Fidesz) olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a falfirkálást.

A parlament tervezett napirendje szerint szintén ma kezdődik a vita az egyes törvényeknek a naptári napban való határidő-számítással összefüggésben történő módosításáról. A kormány javaslata praktikusan azt jelenti, hogy a jövő évtől a közigazgatási hatósági eljárásokban ismét naptári napokban, és nem munkanapokban számolnák a határidőket.

Ma megkezdi a Ház az egyes állami tulajdonú szakosított hitelintézetekre vonatkozó törvények módosításáról szóló javaslat általános vitáját. Az indítvánnyal a kormány bővíteni akarja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. finanszírozási eszközeit, továbbá visszaállítaná az állami fejlesztési bankra vonatkozóan az osztalékelvonás tilalmát.

Ugyancsak ma vitatják meg a képviselők a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvényjavaslatot, mely szerint a kiemelt jelentőségű állami nyilvántartások - közte a nyugdíjbiztosítás - adatfeldolgozását csak az állami szférába tartozó, azaz az adatkezelő által közvetlenül ellenőrizhető szervezet láthatná el a jövőben.

Várhatóan három, agráriummal kapcsolatos indítvány általános vitája is lezajlik és több részletes vita is lesz: az egyes rendészeti tárgyú törvénymódosítások, a minisztériumok felsorolásáról szóló és az iparjogvédelmi jogszabályok, valamint a 2011-es népszámlálásról szóló törvény módosításáé.

nol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése